Product Manager Accessories

Commercieel gedreven Product manager met ambitie

Deel deze vacature, kies jouw platform!

Product Management

Benthuizen

FT

Permanent

Waar ga je aan werken?

Als Product Manager Accessoires ben je verantwoordelijk voor Productmanagement Benelux en in het bijzonder de producten in jouw product gebied en beheer je zelfstandig de volledige product lifecycle binnen jouw portfolio: het gehele assortiment van accessoires voor Cable Connectivity Benelux. Je acteert als interface voor de afdelingen Inkoop, Operations, en Verkoop en vervult een sleutelfunctie voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Je geeft leiding aan een team van 3 professionals bestaande uit 2 product Product Data Officers en 1 Product Manager en jouw kennis en ervaring tilt het team van zelfsprekend naar een hoger niveau. Als onderdeel van het extended Management Team Benelux zul je de koers bepalen voor het product portfolio voor CCG Benelux.
Je rapporteert rechtstreeks aan de Head of Productmangement & engineering en hebt een “dotted line” naar de CCO&MD Benelux.

Voor jouw assortiment ben je doorlopend in gesprek met klanten en leveranciers, om het beste portfolio aan producten tegen de beste condities voor de markt aan te kunnen bieden. Daarnaast definieer je het uitfaseringsscenario voor producten die niet meer worden verkocht. Dit doen je vanuit sterk projectmanagement zodat je plannen en doelen op tijd gerealiseerd worden.

Een van de belangrijkste taken zijn het volgen van de marktontwikkelingen en het vaststellen van de behoeften van het segment. Naast het verzamelen en analyseren van SMART KPI’s volg je de omzetgroei en winstgevendheid van jouw productsegmenten. Aan de hand van jouw analyses maak je de juiste keuzes voor het optimale assortiment.

Je bent de motor en lead achter verdere product ontwikkeling en stelt business cases op voor product innovatie en ontwikkeling hiervan. Je beschrijft de productpositionering met de vereiste speciale productkenmerken (USP’s) en productdifferentiatie ten opzichte van alternatieven.

Tenslotte ( maar zeker niet onbelangrijk): Je zult actief betrokken worden bij de implementatie van- en het up to date houden van het Product Informatie Systeem.

Welke skills heb je nodig?

Project management
Eigenaarschap
Teamplayer
Communicatieve vaardigheden
Flexibel
Leidinggevende capaciteiten

We hebben een match!

De juiste kandidaat voor deze mooie rol een (product) technische of commerciele opleiding heeft genoten en al ervaring heeft in een soortgelijke functie waarbij de volledige product lifecycle aan de orde is geweest. Ervaring in specifiek (electrotechnische) product management is een sterke pre. Je hebt ervaring met of wilt je doorontwikkelen in het aansturen van teams.

Verder past in deze rol: een gedreven en energieke houding, communicatieve vaardigheden en een teamplayers mentaliteit. Het allerbelangrijkste: jij bent enthousiast geworden van de rol.

Plaats in de organisatie

In deze functie raporteer je aan de manager Product Management en Engineering die vanuit Duitsland werkt.