Teamlead Sales Support

Jij verbetert elke dag de kwaliteit van het klantcontact van jouw afdeling door het coachen van jouw medewerkers en het optimaliseren van interne processen.

Deel deze vacature, kies jouw platform!

Inside Sales

Benthuizen

40 uur

Vast

Waar ga je aan werken?

Als Teamlead Sales Support ben jij het aanspreekpunt van en voor onze backoffice. Je stuurt vanuit jouw functie een viertal Sales Support medewerkers aan. Samen met jouw team verwerk je alle standaard offerte- en orderaanvragen, alsook eenvoudige klantvragen. Deze orders en/of aanvragen komen per EDI, email of telefonisch binnen. Enerzijds werk je zelf daadwerkelijk mee in het operationele proces, je richt je echter ook op het optimaliseren van onze werkprocessen. Het komende jaar staan er uitdagende projecten voor onze afdeling te wachten, zoals een verdere integratie van systemen, waardoor de backoffice nog meer taken van de frontoffice over zal nemen en de implementatie van een nieuw CRM-systeem. Jouw hulp is hierbij van groot belang! Je rapporteert in deze functie aan de Manager Inside Sales en neemt hem waar bij zijn afwezigheid.

Onder jouw taken valt onder andere:

 • Het monitoren van de klanttevredenheid;
 • Het zorgen voor een goede bezetting binnen de afdeling, onder andere door een goede coaching van jouw teamleden;
 • Het als meewerkend voorman onderhouden van klantcontact, zorgen voor ordervoortgang en klachtafhandeling;
 • Het optimaliseren van werkprocessen en het oppakken van diverse (afdeling overstijgende) projecten;
 • Vervangen van de Manager Inside Sales bij diens afwezigheid.

Welke skills heb je nodig?

Ondernemend
analytisch
klantgericht
proactief
hands on

We hebben een match!

Je bent een energieke, doortastende en hands on teamlead. Je vindt het een uitdaging om met jouw analytisch vermogen onze klantprocessen nog scherper weg te zetten, waarbij je het ook leuk vindt om operationeel op jouw afdeling mee te werken. Je bent gedreven om zichtbare resultaten neer te willen zetten, deels op basis van vooraf vastgestelde doelstellingen.

Daarnaast breng je onder andere het volgende mee:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding in bij voorkeur een technische of commerciële richting;
 • Je hebt minstens zes jaar relevante ervaring. Dit kan zijn in een (senior) commerciële binnendienst rol of in teamlead functie;
 • Ervaring in een business to business omgeving waarbij eindklanten centraal staan is een pré;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent minimaal 32 uur, maar bij voorkeur 40 uur per week, beschikbaar.

Wat is ons aanbod?

 • Wij bieden een aantrekkelijk en marktconform salaris;
 • 25 verlofdagen per jaar op basis van een fulltime contract (40 uur per week);
 • Deelname in een bonusregeling;
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
 • Een vergoeding op je sportabonnement;
 • Volop trainings-, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Premievrije pensioenregeling, met de mogelijkheid om extra bij te sparen.

Waar werk je in de organisatie?

De Inside Sales afdeling vervult een cruciale rol binnen de organisatie. Door dagelijks contact met onze klanten per telefoon en email is de binnendienst een belangrijke bron van informatie welke essentieel is voor de groei van de onderneming. Door onze klanten te adviseren en warme relaties te onderhouden en op te bouwen bij potentiële klanten, is de Inside Sales afdeling als eerste op de hoogte van alles wat er speelt in de markt. Onze klanten zijn technische groothandels en eindgebruikers van kabels en accessoires. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld machinebouwers, installateurs en fabrikanten.

De afdeling is onderverdeeld in een frontoffice en een backoffice (waar deze functie onder valt). De afdeling wordt aangestuurd door Gert Koelewijn, Manager Inside Sales. Je komt te werken in een team van 14 gemotiveerde collega’s, verdeeld over Benthuizen (Nederland) en Sint-Niklaas (België).

Deze vacature is uitgezet via onze recruitment partner Voltys. Als je vragen hebt over de functie kun je contact opnemen met Udo van der Groen (Voltys) via 06-28108399 . Solliciteren kun je doen door jouw CV en motivatie te sturen naar Udo van der Groen (udo@voltys.nl).

HR Business Partner