Kranen.

kabeloplossing voor het beste hijsvermogen.

De hoge eisen van de kabels in kranen

De toename aan digitalisering en automatisering heeft ook de wereld van kranen veranderd. Veel havenfaciliteiten draaien vol automatisch en verhogen de snelheden waarmee goederen worden verscheept en gelost door steeds kortere overslagtijden. Voor de huidige kabels betekent dit dat ze steeds meer functies vervullen en bestand moeten zijn tegen omgevingsinvloeden zoals sterk wisselende temperaturen, hoge snelheden en agressieve omgevingen.

Dat is de reden voor de steeds hogere eisen die worden gesteld aan energie- en datakabel. Het is niet ongebruikelijk dat kabels, zo dik als een arm, enkele meters per seconde moeten verwerken. Afhankelijk van de toepassing zijn er weer andere kabels ontwikkeld voor trommels, kabelwagens en rupssystemen. Door toenemende digitalisering zijn hybride kabels nodig die langdurig bestand zijn tegen de zware externe omstandigheden en toch grote hoeveelheden data veilig kunnen transporteren. We hebben de knowhow en een breed portfolio om altijd de juiste oplossing aan te kunnen bieden.

Voor welke toepassing zoek je de juiste kabel?

Kabelrupsen

Reeling

Spreader

Lift

PUR versus Rubber mantel

Bij veel toepassingen in trommel- en rupssystemen is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. De halogeenvrije PUR-versie van onze kabels zijn minder gevoelig voor extreme situaties waarin deze kunnen worden toegepast. Bovendien zijn de PUR-kabels voorbestemd voor hoge snelheden en versnellingen. Daarnaast hebben de kabels een kleinere buitendiamater en een gewichtsreductie van wel 40%. Dit bespaard in de kosten van de installatie.

Onze product­groepen voor hijskranen.

De verschillen tussen de verschillende toepassingen zijn zeer groot, dit betekend dat wij een breed scala aan verschillende kraansystemen aanbieden. Bij elke toepassing wordt een kabel aan hele andere mechanische belasting bloot gesteld. Daarom bieden wij een breed scala aan mogelijkheden voor toepassing bij trommel-, hang- en rupssystemen.

Onze REELTEC® PUR-HF en FESTOONTEC® PUR-HF zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld en zijn verkrijgbaar in afgeschermde en niet-afgeschermde uitvoeringen.

01

Flexibele stuurstroomkabel

03

BUS, LAN, coax & video kabels

04

Stuurstroom en datakabels – hoog flexibel

06

Kraan, transportband en liftkabels

07

Rubber kabel

KABEL UITGE­LICHT

REELTEC® PUR-HF

Halogeenvrije oprolbare kabel voor zwaar materieel zoals kabelhaspels.

FESTOONTEC® H07VVH6-F, (H)07VVH6-F

Voedings- en stuurkabel voor alle toepassingsgebieden waar een platte kabel tijdens gebruik wordt blootgesteld aan sterke buiging en permanente bewegingen

SERVICE
Vind ant­woorden met één klik.

Op-maat-gemaakte kabels
Individuele bedrukking
Assemblage
24 uurs levering
Magazijnbeheer
Uit voorraad leverbaar
Levering wereldwijd
Beschikbaarheids-
controle

Klantenservice

Wij staan voor u klaar met hulp en advies.

Oscar Meijer

Key Accountmanager