De ATEX industrie.

een industrie met zijn eigen uitdagingen en specialisme.

Onmisbaar voor een veilige werkomgeving

Als er ergens met kennis en kunde gewerkt moet worden, waar de E-installaties niet zomaar door iedereen geëngineerd/geïnstalleerd mag worden is het wel in de “ATEX” industrie.
Deze industrie heeft zijn eigen specifieke uitdagingen voor zowel de fabrikant, planteigenaar en de installateur.

In deze industrie staan kennis, veiligheid en kundig werken voorop, hardware componenten moeten aan strenge normen en controles voldoen. Er moet gewerkt worden met gecertificeerde producten om de veiligheid van de installatie, machine, werkprocessen en vooral de mens te kunnen waarborgen.

Fabrikanten van ATEX producten moeten hun producten laten certificeren en de installateur moet opgeleid worden om deze producten te verwerken in hun machines, processen en installaties.

Maar hoe zit dat met de kabel?
Kabels die geschikt zijn om in ATEX Ex d applicaties toegepast te mogen worden moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. De kabel moet oa vol, rond en compact geconstrueerd zijn, vrij zijn van hygroscopisch materiaal en er mag geen migratie van gas door de kabel plaatsvinden, de kabel moet minstens voldoen aan IEC 60332-1-2 of IEC 60332-3-22.

  • Voldoet de door u geselecteerde kabel aan deze voorwaarden?
  • Hoe weet u of uw kabel op de juiste manier geconstrueerd is en de juiste materialen gebruikt zijn?

Jobarco heeft daar voor u al over nagedacht, Jobarco ontzorgt u hierin door u kabels te leveren die geschikt zijn voor toepassingen in ATEX Ex d applicaties volgens de norm NEN-EN-IEC 60079-14:2014/9.3.1 en 9.3.2., kabels getest conform de eisen in Annex E.1.

Jobarco’s testapparatuur en testprocedure zijn gecertificeerd onder auspiciën van Kiwa ExVision.

Jobarco heeft een complete range aan kabels die geschikt zijn om in oa ATEX Ex d applicaties te worden toegepast, wij geven u die zekerheid door een ATEX IEX conformiteitsverklaring bij de kabel mee te leveren.

Naast kabels die in ATEX applicaties gebruikt mogen worden hebben we ook andere kabel support oplossingen als bijvoorbeeld kabelrupsen van EKD of de kabelbeschermsystemen van PMA, die een kabel extra bescherming biedt in ATEX applicaties die daar om vragen.

Geen onduidelijk, twijfel of onzekerheid meer over de kabeloplossingen die u dient toe te passen, laat u adviseren door onze technische adviseurs, zij zorgen voor een passende oplossing voor uw specifieke uitdaging.

Klantenservice

Wij staan voor u klaar met hulp en advies.

Paul Helsen

Product manager

SERVICE
Vind ant­woorden met één klik.

Op-maat-gemaakte kabels
Individuele bedrukking
Assemblage
24 uurs levering
Magazijnbeheer
Uit voorraad leverbaar
Levering wereldwijd
Beschikbaarheids-
controle